Kleinschalige kinderopvang in een landelijke omgeving

Het 'groene' hart voor kinderen van 0-4 jaar

Groeien door groen

Buiten spelen in de natuur en in een groene buitenwereld draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen. Het daagt uit om te bewegen en geeft ze een sterkere weerstand. Elke dag gaan wij naar buiten. Met een groene speelomgeving bieden wij kinderen een plek om zich terug te trekken en tot rust te komen, wanneer ze daar behoefte aan hebben.

Het 'groene' hart voor kinderen van 0-4 jaar

Ruimte

Een boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven is en waar de kinderen de ruimte hebben om te spelen. Het weer en de seizoenen laten we in thema’s, groepsruimte en onze activiteiten terugkomen. Een zijde van de groepsruimte is voorzien van ramen, zodat buiten naar binnen gehaald wordt. Op deze manier bieden wij de kinderen een levendige, veelzijdige en uitdagende speel- en leeromgeving.

Oersterke voeding

Juiste voeding in de eerste levensjaren is enorm van belang voor de latere ontwikkeling. Daarom vinden wij het belangrijk om kinderen op spelende wijze kennis te laten maken met groente en fruit. Dit doen wij door het geregeld aan te bieden, boekjes voor te lezen en kinderen mee te laten helpen in de keuken en moestuin. In onze eigen moestuin kunnen de kinderen bijvoorbeeld aardbeien, minikomkommers en tomaatjes oogsten, om die vervolgens lekker met elkaar op te eten.

Eenheid

Een veilige en prettige sfeer binnen Koetje boe heeft een hoge prioriteit. Kinderopvang is een aanvulling op de thuissituatie. Wij vinden het belangrijk dat deze twee op elkaar aansluiten. Door goed onderling contact met elkaar en de ouders worden deze twee leefwerelden met elkaar verbonden. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de regels, gewoonten, waarden en normen die de ouders hun kind mee willen geven.

Natuurbeleving

Natuurbeleving is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Wij leren de kinderen genieten van het buiten zijn met aandacht voor wat er om hen heen gebeurt: geuren en kleuren, de wisseling van de seizoenen, dieren aaien en hen liefdevol benaderen. Vies worden mag. Tevens wordt bij de creatieve activiteiten gewerkt met materialen uit de natuur. 

 

­­­